Goed gevulde, varieerbare ovenschotel

    Goed gevulde, varieerbare ovenschotel

    3keer bewaard
    45min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ovenschotel met aardappels, (vegetarisch) gehakt en groentes. Ingrediënten zijn op veel manieren aan te passen. Recept voor 4/5 personen. Foto komt later, als ik het zelf weer een keer maak.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • +/- 500 gr aardappels
    • Scheutje melk
    • Klontje boter
    • Snuf (witte) peper
    • Snuf nootmuskaat
    • +/- 500 gr (vegetarisch) gehakt
    • Blikje mais
    • 1 courgette, gesneden
    • Bakje (250 gr) champigons, gesneden
    • Blikje (140 gr) tomatenpuree
    • +/- 600 gr (Roma)tomaten
    • handvol paneermeel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C hete lucht.
    2. Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Kook ze 20 minuten tot ze zacht zijn en giet ze af.
    3. Stamp de aardappels en voeg een scheutje melk, een klontje boter, wat peper en wat nootmuskaat toe. Blijf stampen tot er geen klontjes meer inzitten.
    4. Doe de gehakt in een pan, zorg dat je niet te veel boter of olie hebt, want er komt veel vocht uit het gehakt en dat gaat anders in je ovenschotel zitten.
    5. Voeg de groente toe (behalve de tomaten). Voeg het blikje tomatenpuree toe en roer het geheel goed door. Zet het vuur uit, voeg dan de tomaten toe en zorg dat alles goed gemixt is.
    6. Vet een ovenschaal in. Doe de vlees/groente mix hierin en verdeel het. Hierop komt de aardappelpuree (of aardappelschijfjes). Strijk de aardappelpuree plat met een vork of lepel.
    7. Als laatste strooi je de paneermeel over de bovenkant tot alles bedenkt is met een dun laagje.
    8. Zet het in de voorverwarmde oven. Laat het 25-30 minuten in de oven zitten.

    Variatietip - groenten

    Groente kun je allemaal variëren, denk b.v. aan voorgekookte bloemkool, voorgekookte brocoli, ui, lenteui, aubergine, paprika etc.

    Variatietip - aardappels

    Gebruik zoveel aardappels als je normaal ook zou doen voor dat aantal personen. Je kunt ook voorgekookte aardappelschijfjes gebruiken in plaats van aardappelpuree.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren