Aardbeien slagroomtaart

    Aardbeien slagroomtaart

    3keer bewaard
    45min


    11 personen hebben dit gemaakt

    Een eenvoudige cake, gebakken in een ronde vorm, gevuld met slagroom en aardbeien. Simpel, maar ontzettend lekker!! Het recept is makkelijk om te onthouden want er gaan gelijke hoeveelheden boter, suiker en bloem in.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 175 gr boter
    • 175 gr suiker
    • 3 eieren
    • 175 gr zelfrijzend bakmeel
    • 1 beker (250 ml) slagroom
    • 1 bakje aardbeien, schoongemaakt en gehalveerd

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:45min 

    1. Vet twee ronde bakvormen van 20 cm doorsnee in en verwarm de oven voor op 180°C.
    2. Klop de boter met de suiker romig. Mix de eieren er een voor een doorheen en voeg steeds 1 eetlepel meel bij elke toevoeging toe. Schep het resterende meel erdoor.
    3. Verdeel het beslag gelijkmatig over de twee bakvormen en strijk de bovenkant glad. Zet 18-20 minuten in de oven. Als je op de bovenkant van de cake drukt, moet er geen afdruk achterblijven. Laat 2 minuten in de vorm afkoelen voordat je ze op een rooster stort. Laat de cakes helemaal afkoelen
    4. Klop de slagroom stijf (eventueel met wat suiker) en gebruik 3/4 hiervan om de bovenkant van 1 cake mee te bestrijken. Verdeel hierover bijna alle aardbeien. Leg de tweede cake erbovenop, bestrijk met de resterende slagroom en versier met de resterende aardbeien.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren