Pure chocoladetaart

    Pure chocoladetaart

    128keer bewaard
    1uur


    1627 personen hebben dit gemaakt

    Deze klassieke, elegante taart is lekker voor een grote groep. De aangegeven hoeveelheden zijn voldoende voor 3 cakelagen en u kunt ze naar wens glaceren, of met room en/of fruit garneren alvorens de cakelagen op elkaar te leggen.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 475 ml kokend water
    • 75 gr cacaopoeder
    • 350 gr witte bloem
    • 2 theelepels baksoda
    • 1/2 theelepel bakpoeder
    • 1/2 theelepel zout
    • 225 gr boter, op kamertemperatuur
    • 450 gr suiker
    • 4 eieren
    • 1 1/2 theelepel vanille-extract

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:1uur 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4. 3 ronde cakevormen van 23 cm invetten.
    2. In een middelgrote kom het kokende water over de cacaopoeder schenken en tot een gladde saus roeren. Laten afkoelen. Bloem, baksoda, bakpoeder en zout in een kom zeven en apart zetten.
    3. In een grote kom boter en suiker licht en luchtig opkloppen. Eieren er 1 voor 1 doorheen kloppen, en vervolgens de vanille. Het bloemmengsel afwisselend met de chocoladesaus toevoegen en het beslag gelijkmatig over de 3 ingevette cakevormen verdelen.
    4. 25-30 minuten in de voorverwarmde oven bakken. Laten afkoelen alvorens de bovenkanten te glazuren en de cakes op elkaar te leggen.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (8)

    Avivaa
    van
    30

    HEERLIJK. Ik ben verliefd op deze taart. Ik heb hem gefrost met nutella-slagroom: 2 delen slagroom, 1 deel nutella. Slagroom kloppen tot hij bijna stijf is, dan de nutella er lepelgewijs bij doen en doorkloppen met de mixer. Als de taart helemaal afgekoeld is frost je hem pas, anders gaat het niet goed. LAAT HEM EEN NACHT IN DE KOELKAST STAAN! Meteen na het bakken is hij lekker, maar als hij een nachtje in de koelkast staat is hij echt hemels perfect. - 04 mei 2011

    19

    Dit was echt een heerlijke chocoladecake. Ik heb er een taart van gemaakt met roomkaasglazuur met witte chocola tussen de lagen, heerlijke combinatie! - 10 sep 2010

    13

    Ohhhh wat was deze taart heerlijk. Ik heb op een laag chocolade pasta gesmeerd en op de tweede laag slagroom. Toen de buitenkant helemaal ingesmeerd met slagroom en kitkat stukjes tegen de rand geplakt. De bovenkant heb ik met witte vlokken bestrooid. Een machtige ...maar SUPER taart. - 26 sep 2012

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren