Vegetarische boekweitburgers

    Vegetarische boekweitburgers

    2keer bewaard
    23min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Deze 'hamburgers' worden gemaakt van boekweitgrutten en fijngesneden groenten. Helemaal vegetarisch en erg lekker! Door de boekweit krijgen ze een lekkere bite. Ik serveer ze altijd met aioli.

    Jet Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Opbrengst: 8 burgers

    • 400 gr geweekte boekweitgrutten
    • 4 sprietjes bieslook, fijngehakt
    • 1/2 ui, fijngehakt
    • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 10 peultjes, fijngehakt
    • paar takjes platte peterselie, fijngehakt
    • 50 gr Parmezaanse kaas, geraspt
    • zout en peper, naar smaak
    • 4 eieren
    • 100 gr paneermeel (of broodkruimels)
    • bloem, om te bestrooien
    • olie, om in te bakken

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 8min  ›  Klaar in:23min 

    1. Week de boekweitgrutten een nacht in water, in de koelkast. Spoel ze de volgende dag goed onder de kraan af.
    2. Meng de boekweitgrutten met de zeer fijn gesneden bieslook, ui, knoflook, peultjes en peterselie. Klop 4 eieren los en meng dit door het boekweitmengsel. Meng paneermeel erdoor en laat 4-10 minuten staan. Vorm dan 8 burgers van het mengsel en druk ze aan beide kanten even in de bloem, zodat ze gelijkmatig bedekt zijn.
    3. Verhit wat olie in een koekenpan en bak de burgers aan beide kanten op middelhoog vuur, 4 minuten per kant, of tot ze aan beide kanten goudbruin zijn.

    Tip

    Serveer deze burgers met aioli! Probeer bijvoorbeeld dit recept .

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren