Tomaten-bloemkoolsoep

    Tomaten-bloemkoolsoep

    Voeg toe aan favorieten!
    40min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Een vullende Italiaanse soep gemaakt met bloemkool, tomaten, verse kruiden en room. Serveer met een scheutje extra vergine olijfolie en versgeraspte Parmezaanse kaas.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 eetlepel extra vergine olijfolie
    • 30 gr pancetta, in blokjes
    • 1 ui, fijngehakt
    • 1 bloemkool, in stukjes
    • 1½ eetlepel fijngehakte verse peterselie
    • 2 blaadjes salie
    • 1 of 2 takjes rozemarijn
    • 1 blikje (400 gr) gepelde tomaten
    • 300 ml slagroom
    • 450 ml kippen- of groentebouillon
    • zout en versgemalen zwarte peper, naar smaak
    • 2 eetlepel versgeraspte Parmezaanse kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de pancetta toe om de olijfolie smaak te geven, bak tot het goudgekleurd is, haal uit de pan en bewaar voor garnering.
    2. Voeg de ui, bloemkool, peterselie, salie en rozemarijn toe. Roerbak tot de ui en bloemkaal bruin worden, ongeveer 5-10 minuten. Roer de tomaten en bouillon erdoor; breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat zachtjes koken tot de bloemkool zacht is, ongeveer 15-20 minuten.
    3. Voeg slagroom toe en pureer de soep met een staafmixer of in een blender of keukenmachine.
    4. Serveer met de apartgehouden pancetta, een scheutje olijfolie en geraspte Parmezaanse kaas.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren