De perfecte cake voor slagroomtaart

    De perfecte cake voor slagroomtaart

    6keer bewaard
    1uur


    4 personen hebben dit gemaakt

    Heerlijk en makkelijk. Dit is mijn recept voor de perfecte cake, in drie lagen met jam en slagroom tot een heerlijke slagroomtaart te maken.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 225 gr suiker
    • 225 gr boter, zacht
    • 4 eieren
    • 225 gr zelfrijzend bakmeel
    • 1 afgestreken theelepel bakpoeder
    • druppel vanille-extract, of naar smaak
    • Voor de vulling
    • 50-75 ml slagroom
    • 100-150 gr poedersuiker
    • 2-3 eetlepels aardbeienjam

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:1uur 

      Voor de cake

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet twee ronde cakevormen van 18 cm doorsnee in en bedek met bakpapier.
    2. Mix de boter en suiker samen tot een licht en romig mengsel. Mix de eieren in een aparte kom tot ze gelijkmatig van kleur zijn. Voeg de eieren, meel, bakpoeder dan toe aan de boter en suiker en mix tot een glad beslag. Voeg vanille extract toe naar smaak en verdeel dan het beslag over de twee bakvormen.
    3. Bak de cakes 20-30 minuten in de voorverwarmde oven goudbruin, tot een prikker in het midden van de cake gestoken er schoon uitkomt. Haal uit de oven en laat 15 minuten in de vorm afkoelen voordat je ze op een rooster verder laat afkoelen.
    4. Voor de vulling:

    5. Klop ondertussen de slagroom met de suiker stijf.
    6. Leg een cake op een serveerschaal en besmeer met jam. Schep vervolgens de slagroom eroverheen en leg de andere cake er bovenop. Om de cake mooi af te maken kun je er wat poedersuiker door een zeef overheen strooien.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren