Mango-kokosballetjes

    Mango-kokosballetjes

    1keer bewaard
    4uur40min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een bonbon gemaakt met slechts 3 ingredienten. Mango, kokosnoot en kokosolie. 100% natuurlijk, glutenvrij, Paleo, raw food,en veganistisch. Zowel volwassenen en kinderen zijn er dol op!

    Rita Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Opbrengst: 30 bonbons

    • 150 gr gedroogde mango
    • 600 ml (ong. 200 gr) geraspte kokos (ongezoet)
    • 120 ml kokosolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 40min  ›  Extra tijd: 4uur in de koelkast  ›  Klaar in:4uur40min 

    1. Laat de mango in water weken tot het zacht is, ongeveer 2 uur.
    2. Giet de mango af en laat goed uitlekken, doe de mango dan met 475 ml geraspte kokos en alle kokosolie in een keukenmachine of blender. Pureer tot een glad mengsel.
    3. Doe het mengsel in een kom, dek af en zet in de koelkast tot het hard genoeg is geworden om er balletjes van te rollen.
    4. Vorm balletjes van ongeveer 2cm doorsnee van het deeg en rol ze door de overgebleven kokos. Bewaar in de koelkast tot serveren.

    Tip

    De mango geeft de zoetheid aan de balletjes. Als je het mengsel niet zoet genoeg vindt (afhankelijk van de mango), kun je er nog 1-2 eetlepels agavesiroop aan toevoegen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren