Chocolademousse-cheesecake uit de snelkookpan

    Chocolademousse-cheesecake uit de snelkookpan

    21keer bewaard
    1uur5min


    20 personen hebben dit gemaakt

    Het unieke van deze cheesecake is dat hij met een snelkookpan wordt bereid. Omdat deze cake lekkerder is als alles lekker ingetrokken is, kunt u hem beter een dag tevoren maken. Eventueel garneren met glazuur of slagroom met schijfjes aardbei.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 115 gr chocoladebiscuitjes, verkruimeld
    • 1 mespuntje kaneelpoeder
    • 2 repen (100 gr) pure chocolade
    • 1 eetlepel boter
    • 2 pakjes (200 gr) roomkaas, op kamertemperatuur
    • 1 pakje (227 ml) extra dikke room (vetgehalte 50%)
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 150 gr suiker
    • 2 eieren, geklopt
    • 1 1/2 eetlepel cacaopoeder
    • 350 ml water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Een taartvorm van 20 cm, die in een snelkookpan past, invetten. Koekkruim en kaneel vermengen en over de bodem van de bakvorm verdelen. Zacht aandrukken.
    2. Chocolade en boter samen smelten en apart zetten.
    3. In keukenmachine of staande mixer roomkaas glad kloppen. Chocolademix toevoegen en tot een goed gemengde, gelijkmatig gekleurde massa roeren. Room, vanille, suiker en eieren toevoegen en goed mengen. Cacaopoeder over het beslag zeven en op de lage stand mixen tot de cacao goed is opgenomen. De vulling over de koekbodem verdelen. De cake met een stuk vetvrij papier afdekken en de hele cakevorm met een stuk aluminiumfolie afdekken.
    4. Water toevoegen aan de snelkookpan. De cakevorm op het rooster zetten, de pan afsluiten en op de hoge stand zetten. Het vuur laag zetten om de druk te stabiliseren en 45-50 minuten laten koken. Haal de pan van het vuur en laat de druk vanzelf ontsnappen. De cheesecake uit de pan halen en op een rooster tot kamertemperatuur laten afkoelen. Haal de cheesecake vervolgens uit de bakvorm en zet hem minstens 8 uur in de koelkast alvorens te serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren