Pierogi met blauwe bessen

  (4)
  45 minuten

  Je hebt vast wel gehoord van hartige pierogi, die heerlijke Poolse deegknoedels met een hartige vulling, maar heb je wel eens zoete pierogi gehad? Deze pierogi's zijn gevuld met blauwe bessen en zijn heerlijk als dessert! Bekijk ook de video van dit recept.


  3 personen hebben dit gemaakt

  Ingrediënten
  Opbrengst: 80 pierogi

  • Pierogi deeg
  • 1 kilo bloem
  • 2 eieren
  • 500 ml warm water
  • 80 gr boter
  • Vulling
  • 700 gr blauwe bessen
  • 100 gr kristalsuiker

  Voeg toe aan boodschappenlijst
  Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
  Bekijk boodschappenlijst

  Bereidingswijze
  Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:45min 

  1. Maak het deeg: Leg de bloem op een schoon werkoppervlak en maak een kuiltje in het midden. Breek de eieren erin, voeg boter toe en schenk er iets van het water bij. Begin met mengen, schenk er steeds een beetje water bij. Kneed goed door tot het deeg zacht en soepel is, voeg eventueel nog wat bloem toe indien nodig.
  2. Neem 1/4 deel van het deeg, rol op een met bloem bestooid oppervlak uit tot een dikte van 3 mm. Snij er rondjes uit met behulp van een glas of een koekjes-uitsteker.
  3. Schep in elk rondje deeg een theelepel blauwe bessen en bestrooi met wat suiker. Vouw het deeg dubbel in een halve maan vorm en druk de randjes samen. Leg op een schone theedoek en herhaal met de rest van het deeg en de bessen.
  4. Breng een grote pan water met wat zout aan de kook. Voeg de pierogi toe zodra het water kookt. Als ze naar de bovenkant drijven, kook je ze nog iets langer (2-3 minuten) en verwijder ze dan met een schuimspaan en leg in een vergiet om uit te lekken. Serveer warm.

  Serveertip

  Serveer de pierogi op de traditionele Poolse manier: besprenkel met gesmolten boter en schep er wat zure room over, bestrooi dan nog met wat suiker en wat extra blauwe bessen.

  Video

  Pierogi met blauwe bessen
  Pierogi met blauwe bessen

  Recent bekeken

  Beoordelingen en waarderingen
  Waarderingen op alle internationale sites:
  (4)