Pavlova met pruimen en bramen

    Pavlova met pruimen en bramen

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur20min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Deze indrukwekkende, maar toch eenvoudige pavlova is heerlijk voor in de late zomer, als de pruimen en bramen in het seizoen zijn. Maar uiteraard kun je variëren met het fruit!

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • Voor de meringue
    • 4 eiwitten
    • 250 gr kristalsuiker
    • 1 theelepel maizena
    • 1 theelepel witte wijnazijn
    • 1/2 theelepel vanille extract
    • Voor de vulling
    • 300 ml slagroom, geklopt
    • handvol bramen
    • 4 pruimen, zonder pit en in schijfjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur20min 

      Voor de meringue:

    1. Verhit de oven voor op 150 graden C. vet een bakplaat in. Teken een cirkel op een stuk bakpapier met behulp van een bord. Leg het stuk bakpapier op de bakplaat.
    2. Klop de eiwitten in een superschone kom met een elektrische mixer tot er zachte pieken vormen. Voeg dan de suiker lepel voor lepel toe, blijf mixen, tot het eiwit glanzend wordt. Voeg maizena, azijn en vanille extract toe. Schep het mengsel in een spuitzak. Spuit het mengsel in een cirkelvorm op de bakplaat (gebruik de getekende vorm als leidraad)
    3. Bak 1 uur in de oven. Zet de oven uit en laat helemaal afkoelen, in de oven. Haal uit de oven en leg de pavlova op een serveerschaal.
    4. Voor de vulling:

    5. Schep de geklopte slagroom in het midden van de meringue en strijk glad. Leg de bramen in het midden en leg de pruimenschijfjes in een rondje eromheen. Serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren