Sponscake voor Pesach (Plava)

    Sponscake voor Pesach (Plava)

    (3)
    1uur15min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Deze lichte citroensponscake is geschikt voor Pesach en een mooie manier om restjes matzemeel te gebruiken.

    Ingrediënten
    Porties: 14 

    • het wit van 9 eieren
    • 9 eierdooiers
    • 175 gr glaceersuiker
    • het sap van 1 1/2 citroen
    • 75 gr aardappelmeel
    • 50 gr matse cakemeel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. De oven voorverwarmen op 190°C/gasstand 5.
    2. Met een staafmixer het eiwit tot stijve pieken kloppen. Glaceersuiker erdoor kloppen.
    3. In een aparte kom eierdooiers en citroensap opkloppen. Schep dit vervolgens door het eiwit. Vervolgens aardappelmeel en matsemeel erdoor scheppen.
    4. Schenk het beslag in een niet-ingevette langwerpige cakevorm. Ong. 1 uur in de voorverwarmde oven bakken.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (3)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren