Sponscake voor Pesach (Plava)

    Sponscake voor Pesach (Plava)

    1keer bewaard
    1uur15min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Deze lichte citroensponscake is geschikt voor Pesach en een mooie manier om restjes matzemeel te gebruiken.

    Ingrediënten
    Porties: 14 

    • het wit van 9 eieren
    • 9 eierdooiers
    • 175 gr glaceersuiker
    • het sap van 1 1/2 citroen
    • 75 gr aardappelmeel
    • 50 gr matse cakemeel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. De oven voorverwarmen op 190°C/gasstand 5.
    2. Met een staafmixer het eiwit tot stijve pieken kloppen. Glaceersuiker erdoor kloppen.
    3. In een aparte kom eierdooiers en citroensap opkloppen. Schep dit vervolgens door het eiwit. Vervolgens aardappelmeel en matsemeel erdoor scheppen.
    4. Schenk het beslag in een niet-ingevette langwerpige cakevorm. Ong. 1 uur in de voorverwarmde oven bakken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren