Aardbeien-citroencake

    Aardbeien-citroencake

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Verse aardbeien en geurige citroenen, gecombineerd in deze zachte luchtige cake. Je kunt meer of minder citroenrasp en -sap toevoegen afhankelijk van hoe 'citroenig' je deze cake wilt maken.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 200 gr bloem
    • 1½ theelepel bakpoeder
    • 1 grote snuf zout
    • 75 gr ongezouten boter, op kamertemperatuur
    • 200 gr kristalsuiker
    • 2 eieren
    • rasp en sal van 1 citroen
    • 120 ml volle melk
    • 150 gr aardbeien, in kleine stukjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Verwarm de oven voor op 190°C. Vet een cakevorm in en bedek met bakpapier (of bestrooi met bloem).
    2. Meng de bloem, bakpoeder en zout in een kom.
    3. In een andere kom, mix de boter en suiker tot het licht en luchtig is. Voeg de eieren een voor een toe, blijf mixen na elke toevoeging. Voeg geleidelijk citroensap toe en daarna het meelmengsel, afwisselend met de melk tot het beslag dik en glad is. Schep de citroenrasp en aardbeien er doorheen, maar bewaar een paar gehakte aardbeien voor bovenop de cake. Schep het beslag in de cakevorm en strijk glad. Bestrooi met de resterende aardbeienstukjes.
    4. Bak 60-70 minuten in de voorverwarmde oven, tot een prikker in het midden van de cake gestoken er schoon uitkomt. Haal uit de oven en laat afkoelen voordat je de cake aansnijdt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren