Rucola salade met peer en geitenkaas

    Rucola salade met peer en geitenkaas

    17keer bewaard
    30min


    16 personen hebben dit gemaakt

    Salade van rucola met peer, zachte geitenkaas en gekarameliseerde noten. Ik vind de salade het lekkerst met zachte, verkruimelde geitenkaas, maar je kunt ook andere kaas gebruiken. Experimenteer en vertel me wat je ervan vond!

    Ingrediënten
    Porties: 1 

    • 50 gr walnoten of pecannoten
    • 1 eetlepel honing of ahornsiroop
    • 100 gr rucola
    • 1/2 peer, in dunne plakjes
    • 50 gr zachte geitenkaas, verkruimeld
    • 1 eetlepel balsamicoazijn, of naar smaak
    • 2 eetlepels olijfolie, of naar smaak
    • gemalen zwarte peper, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:30min 

    1. Begin met het karameliseren van de noten. Bedek een koekenpan met aluminiumfolie en leg hier de noten in en meng met de honing. Verwarm op laag vuur en roer af en toe tot de noten gaan geuren en goudbruin zijn, ongeveer 8-10 minuten. Let goed op, want ze kunnen zomaar te donker zijn. Haal van het vuur en laat helemaal afkoelen in de pan. Hak de noten en zet apart.
    2. Doe de blaadjes rucola in een schaal en voeg de schijfjes peer toe. Bestrooi met de geitenkaas en de noten.
    3. Valk voor serveren schenk je er balsamicoazijn en olijfolie over. Bestrooi met zwarte peper naar smaak en roer om. Serveer direct.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    SandraLieben
    1

    Wij vonden het een heerlijk recept vnl. door de combinatie van de verschillende smaken: hartige kaas, zoete noten en peer en de bijzondere smaak van rucola sla. - 26 aug 2015

    van
    0

    1 tomaatje toegevoegd en geen honing maar hij was heerlijk! - 02 feb 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren