Frittata van boerenkool en venkelgroen

    Frittata van boerenkool en venkelgroen

    2keer bewaard
    17min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een hele groene frittata waarin je heel goed het blad van venkel kunt gebruiken. Ik hou van de delicate smaak van venkelgroen en de combinatie van boerenkool en feta in deze frittata is echt perfect. Je kunt ook spinazie in plaats van boerenkool gebruiken.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 2 theelepels olijfolie
    • 50 gr fijngesneden boerenkool
    • 50 gr fijngesneden venkelgroen
    • 4 grote eieren, losgeklopt
    • zout en peper
    • 100 gr feta kaas, verkruimeld

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 12min  ›  Klaar in:17min 

    1. Verhit de olijfolie in een kleine ovenbestendige pan op middelhoog vuur. Voeg de boerenkool toe en bak tot het geslonken is, voeg dan venkelgroen toe en bak nog 1 minuut mee.
    2. Meng de eieren met zout en peper en schenk dan in de pan. Roer kort door, en laat dan de omelet stollen in de pan. Zodra de onderkant stevig begint te worden, haal dan een spatel langs de randen, zodat de frittata niet blijft plakken.
    3. Als ook de randjes gaar zijn, strooi dan de feta over de bovenkant. Zet 5-10 minuten onder de grill van de oven, tot de frittata helemaal gaar is en de randjes lichtbruin. Serveer meteen, of op kamertemperatuur.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren