Pasta met asperges, kip, champignons en blauwe kaas

    Pasta met asperges, kip, champignons en blauwe kaas

    Voeg toe aan favorieten!
    15min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ik maak dit elke lente, als de groene asperges in het seizoen zijn. Met de jaren heb ik daar champignons en gekarameliseerde uien aan toegevoegd, maar die kun je weglaten. De combinatie pasta, asperges en blauwe kaas is al verrukkelijk.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 1 eetlepel olijfolie
    • 1 ui, dun gesneden
    • 30 gr boter
    • 150 gr kipfilet
    • 60 gr champignons, in plakjes
    • 60 ml witte wijn of kippenbouillon
    • 60 ml slagroom of kookroom
    • 225 gr groene asperges, in stukjes van 2 cm
    • 100 gr tagliatelle pasta
    • 60 gr blauwe kaas, verkruimeld
    • 30 gr geraspte Parmezaanse kaas
    • zout en versgemalen zwarte peper, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Klaar in:15min 

    1. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de ui, al roerend, tot ze heel zacht en goudbruin zijn geworden, in ongeveer 15 minuten. Haal de uien uit de pan en houd ze warm.
    2. Smelt boter in dezelfde koekenpan. Roerbak de kip en champignons tot de kip gaar is en de champignons goudbruin, ongeveer 6 minuten. Roer de wijn erdoor, schraap de aanbaksels van de bodem. Roer de room en de asperges erdoor, laat zachtjes koken tot de asperges heldergroen van kleur zijn, ongeveer 1 minuut. Roer de uien en de blauwe kaas erdoor.
    3. Breng ondertussen een grote pan gezouten water aan de kook en kook hierin de tagliatelle beetgaar in ongeveer 8 minuten. Giet af.
    4. Meng de tagliatelle door het kipmengsel. Serveer met geraspte Parmezaanse kaas. Breng op smaak met zout en zwarte peper.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren