Zalmburgers met zoete aardappel

    Zalmburgers met zoete aardappel

    Voeg toe aan favorieten!
    55min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Deze burgers kun je goed maken van overgebleven gare zalmfilet. Wij hadden zalm in de rookoven gemaakt de vorige dag en dat werkte perfect! Omdat zalm en zoete aardappel allebei een milde smaak hebben, heb ik een kleine rode peper toegevoegd en wat verse kruiden. Je kunt eventueel ook glutenvrij meel in plaats van bloem gebruiken om ze te maken. Serveer met en frisse salade en een gekoelde Chablis.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 2 grote zoete aardappels
    • 1 eetlepels boter
    • 2 eetlepels crème fraîche
    • zout en peper, naar smaak
    • 450 gr zalmfilet, gaar en in stukjes (vlokken)
    • 1 kleine rode peper, zaadjes verwijderd, fijngesneden
    • 1 ei
    • 2 eetlepels gehakte verse bieslook
    • 2 eetlepels gehakte verse dille
    • 2 eetlepels gehakte verse peterselie
    • 2 lente-uitjes, fijngehakt
    • 2-4 eetlepels bloem
    • 1 eetlepel olijfolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:55min 

    1. Breng een pan water aan de kook en kook hierin de zoete aardappel gaar. Giet af en pureer met boter, crème fraîche, zout en peper.
    2. Verwarm de oven voor op 220 C. Vet een bakplaat in.
    3. Meng in een grote kom de zoete aardappelpuree met de vis, rode peper, ei, kruiden en lente-ui. Meng goed door en breng op smaak met peper en zout. Kijk of het mengsel stevig genoeg is om er burgers van te maken, voeg wat bloem toe om dat te bereiken. Vorm met olie op je handen 6 burgers van het mengsel en leg ze op de bakplaat.
    4. Bak ze 15 minuten in de oven, tot er een korstje op komt. Haal dan uit de oven.
    5. Verhit een eetlepel olie in een koekenpan en bak de zalmburgers 3 minuten aan elke kant tot ze goudgekleurd zijn. Serveer warm of koud.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren