Speltsalade met boerenkool, wortel en ui

    Speltsalade met boerenkool, wortel en ui

    Voeg toe aan favorieten!
    40min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Deze heerlijke salade wordt gemaakt van volkoren spelt. Het is erg veelzijdig. Heb je geen boerenkool in huis, gebruik snijbiet, spinazie of een andere groene bladgroente. Geen rode kool? Gebruik een andere kool, of laat het weg.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 525 gr ongekookte spelt
    • 2 liter water
    • 1 rode paprika, fijngesneden
    • 2 wortels, fijngesneden
    • 100 gr dungesneden rode kool
    • 1/2 rode ui, fijngesneden
    • 1 blikje (400 gr) kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld
    • 100 ml olijfolie
    • 50 ml balsamico azijn
    • 2 citroenen, schil geraspt en uitgeperst
    • 225 gr boerenkool, in kleine stukjes
    • zout en peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. Doe spelt met het water in een snelkookpan. Doe de deksel erop en sluit af. Zet op hoog vuur tot de druk op wordt gebouwd en stoom geleidelijk ontsnapt. Zet dan op middellaag vuur en laat 15 minuten koken. Haal van het vuur. Laat de stoom ontsnappen en open de pan. Giet af.
    2. Meng in een grote kom de paprika, wortel, rode kool, ui, kikkererwten, olijfolie, azijn, citroenrasp en sap van 1 citroen. Meng de spelt erdoor.
    3. Meng in een andere kom de boerenkool met de resterende citroenrasp en -sap. Kneed zachtjes een paar minuten met je handen om de blaadjes zachter te maken en meng dan door het speltmengsel. Breng op smaak met zout en peper.

    Snelkookpan

    Als je geen snelkookpan hebt, kun je de spelt ook in dezelfde hoeveelheid water in een gewone pan koken. Laat 40-60 minuten zachtjes koken tot de spelt gaar is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren