Aardappels met Parmezaanse kaas uit de oven

    Aardappels met Parmezaanse kaas uit de oven

    7keer bewaard
    45min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Op zoek naar een recept voor knapperig gebakken aardappels? Bedek ze met een mengsel van Parmezaanse kaas en rooster ze in de oven tot ze goudbruin en heerlijke knapperig van buiten zijn. Bekijk ook de video van dit recept!

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • bakspray of olie om in te vetten
    • 1 theelepel plantaardige olie
    • 900 gr kleine (rode) aardappeltjes, gehalveerd
    • 1 eetlepel plantaardige olie
    • 2 eetlepels versgeraspte Parmezaanse kaas
    • ½ theelepel zout
    • ½ theelepel knoflookpoeder
    • ½ theelepel paprikapoeder
    • ¼ theelepel gemalen zwarte peper
    • 4 eetlepels zure room, om te serveren (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een bakblik in met bakspray of olie. Verdeel 1 extra theelepel plantaardige olie over het bakblik
    2. Leg de aardappeltjes met de snijkant naar onderen op vellen keukenpapier om extra vocht te verwijderen (dit maakt ze extra knapperig in de oven). Leg de aardappels in een kom en besprenkel met 1 eetlepel olie, meng door.
    3. Meng Parmezaanse kaas, zout, knoflookpoeder, paprikapoeder en zwarte peper in een kom. Strooi over de aardappels, meng goed door. Leg de aardappels met de snijkant naar beneden op de ingevette bakplaat.
    4. Rooster de aardappels 15-20 minuten in de voorverwarmde oven. Draai ze om en bak nog eens 15-20 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn. Serveer met zure room, indien gewenst.

    Video

    Aardappels met Parmezaanse kaas uit de oven
    Aardappels met Parmezaanse kaas uit de oven

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren