Kastanje-pompoensoep

    Kastanje-pompoensoep

    3keer bewaard
    25min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Deze kastanjesoep met pompoen is een heerlijk voorgerecht voor Kerst of een ander speciaal etentje. De kastanjes maken deze soep zijdezacht en romig, zonder room. Je kunt bijna elke soort winterpompoen gebruiken voor deze soep, maar ik heb muskaatpompoen gebruikt.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 250 gr tamme kastanjes, gekookt en gepeld
    • 250 gr muskaatpompoen, geschild en in blokjes
    • 750 ml groente- of kippenbouillon
    • 1/4 theelepel gedroogde tijm
    • 250 ml volle melk
    • 1/4 theelepel gemalen nootmuskaat
    • snufje kaneel (optioneel)
    • zout en peper, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Doe de kastanjes, pompoen, bouillon en tijm in een pan. Doe de deksel erop en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat 10-15 minuten zachtjes koken, tot de pompoen gaar is.
    2. Pureer de soep met een staafmixer of in een keukenmachine. Schenk terwijl je de soep pureert de melk erbij tot de gewenste consistentie is bereikt.
    3. Zet de soeppan weer op het vuur en voeg alle overige ingrediënten toe. Warm goed door en serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren