Snelle perziktaart

    Snelle perziktaart

    5keer bewaard
    55min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Een eenvoudig recept voor een ronde cake met verse perzik. Lekker voor als er volop perziken verkrijgbaar zijn en snel genoeg te maken voor onverwachte visite.

    Chantal Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 125 gr suiker
    • 125 gr zachte boter
    • 2 eieren
    • 125 gr zelfrijzend bakmeel (of 120 gr bloem, 1 theelepel bakpoeder en een snufje zout)
    • 500 gr perziken, geschild, zonder pit en in partjes
    • 1 theelepel kaneel
    • 2 eetlepels suiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:55min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een springvorm van 26 cm doorsnee in. Bedek eventueel de buitenkant met aluminiumfolie, tegen lekken.
    2. Klop de suiker en de zachte boter met een handmixer romig. Mix de eieren en vervolgens het meel door het beslag, tot het glad is.
    3. Verdeel het beslag in de springvorm. Beleg met de schijfjes perzik.
    4. Meng de resterende suiker en kaneel en bestrooi de perziken daarmee. Bak de taart zo'n 50 minuten in de voorverwarmde oven, tot een prikker in het deeg gestoken er schoon uitkomt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren