Treacle scones (scones met stroop)

    Treacle scones (scones met stroop)

    1keer bewaard
    25min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Treacle scones doen me aan mijn jeugd denken! Ze ruiken ook zo onweerstaanbaar lekker als ze gebakken worden. Met dit recept maak je 8 middelgrote scones, klaar om te eten in minder dan 30 minuten.

    Ita Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Opbrengst: 8 scones

    • 240 gr zelfrijzend bakmeel
    • 2 theelepels bakpoeder
    • 60 gr boter
    • 30 gr kristalsuiker
    • 1 ei, losgeklopt
    • 100 ml melk
    • 2 eetlepels keukenstroop

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. Verwarm de oven voor op 220 C. Bedek een bakplaat met bakpapier.
    2. Doe meel en bakpoeder in een kom en wrijf de boter erdoor tot het mengsel op broodkruimels lijkt. Meng de suiker erdoor.
    3. Klop het ei, melk en de stroop in een kleine kom of maatbeker tot het goed gemengd is. Voeg toe aan het meel en meng tot een nat deeg.
    4. Leg het deeg op een bebloemd oppervlak en voeg eventueel nog wat meer meel toe indien nodig om een kneedbaar deeg te maken. Rol uit tot een dikte van 2 cm en steek er rondjes uit van 5 cm doorsnee. Kneed en rol het deeg weer uit om er meer uit te kunnen steken. Leg de rondjes op de bakplaat en bak 8-10 minuten in de voorverwarmde oven.
    5. Bestrooi met kristalsuiker als ze nog warm zijn en laat ze dan afkoelen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren