Ronde cake met abrikozen

    Ronde cake met abrikozen

    1keer bewaard
    55min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Een snel en makkelijk te maken ronde cake met verse abrikozen, maar je kunt eventueel ook abrikozen uit blik gebruiken.

    Chantal Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 125 gr suiker
    • 125 gr zachte boter
    • 2 eieren
    • 125 gr zelfrijzend bakmeel (of 120 gr bloem, 1 theelepel bakpoeder en een snufje zout)
    • 500 gr abrikozen, zonder pit en gehalveerd
    • 2 eetlepels suiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:55min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een springvorm van 26 cm doorsnee in. Bedek eventueel de buitenkant met aluminiumfolie, tegen lekken.
    2. Klop de suiker en de zachte boter met een handmixer romig. Mix de eieren en vervolgens het meel door het beslag, tot het glad is.
    3. Verdeel het beslag in de springvorm. Beleg met de halve abrikozen, met de snijkant naar boven.
    4. Bestrooi de abrikozen met de resterende suiker. Bak de taart 50 minuten in de voorverwarmde oven, tot een prikker in het deeg gestoken er schoon uitkomt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren