Makkelijke stamppot boerenkool

    Makkelijke stamppot boerenkool

    2keer bewaard
    30min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Ik gebruik boerenkool uit de diepvries, ontdooi dit en kook het verder niet meer mee, dit geeft de stamppot een heerlijke bite! Uiteraard kunnen de spekjes niet ontbreken.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1,5 kilo aardappelen (10 middelgrote aardappelen)
    • 350 gr spek
    • 200 gr diepvries boerenkool
    • 2 eetlepels azijn
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Schil de aardappels en snij ze in kwarten. Kook ze in ruim water gaar, in ongeveer 20 minuten.
    2. Bak ondertussen het spek uit en laat uitlekken op keukenpapier. Je kunt het spek ook 20 minuten in de oven bakken op 200°C op een bakplaat bekleed met aluminiumfolie. Laat uitlekken op keukenpapier en hak het spek fijn.
    3. Ontdooi de boerenkool in 3 minuten in de magnetron. Laat uitlekken en knijp eventueel teveel vocht eruit. Het hoeft niet helemaal gaar te zijn.
    4. Pureer de aardappels, voeg boerenkool, spek, 2 eetlepels azijn en zout en peper naar smaak toe en meng door.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren