Perzik crumble

    Perzik crumble

    3keer bewaard
    50min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Verse perziken, een heerlijke koekjesachtige kruimellaag, warm uit de oven... en dan geserveerd met een bolletje ijs! Een onweerstaanbaar lekker toetje.

    Nanda Groningen, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 25 gr bloem
    • 20 gr bruine basterdsuiker
    • snufje zout
    • 25 gr havermoutvlokken
    • 30 gr boter, in blokjes
    • 1 of 2 perziken, geschild en in kleine stukjes
    • 1/2 eetlepel suiker
    • snufje kaneel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 graden C.
    2. Meng de bloem met de basterdsuiker, zout, havermoutvlokken en boter. Kneed dit met je handen tot een kruimelig mengsel.
    3. Schil de perzik, verwijder de pit en snij het vruchtvlees in stukjes. Leg deze op de bodem van een klein ovenschaaltje (twee persoons) Bestrooi met suiker en kaneel en meng door.
    4. Verdeel het kruimelmengsel over de perzik. Druk licht aan. Bak de perzik crumble in ongeveer 25-30 minuten in de voorverwarmde oven gaar en lichtbruin.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    0

    Ik heb het recept verdubbeld dus voor 4 personen. Maar voor 2 volwassen en 2 kinderen was het net genoeg. Ze konden er geen genoeg van krijgen😍 - 29 jun 2016

    Chantal
    van
    0

    Echt heerlijk!! Dit recept kun je met allerlei soorten fruit gebruiken. Peer is ook lekker :-) - 24 mei 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren