Roerbakgerecht met courgette en bruine rijst

    Roerbakgerecht met courgette en bruine rijst

    1keer bewaard
    30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een gezond roerbakgerecht met groene en gele courgette, lente-ui en gehakt. Geserveerd met bruine rijst.

    Chantal Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 150 gr bruine (zilvervlies)rijst
    • 1 kippenbouillonkuipje (keteltje)
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 1 groene courgette, in blokjes
    • 1 gele courgette, in plakjes
    • zout en peper, naar smaak
    • 2 lente-uitjes, gesneden
    • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 250 gr half om half gehakt
    • 2 eetlepels sojasaus
    • 1 limoen, in schijfjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar, maar voeg aan het water het bouillonketeltje toe.
    2. Verhit wat olijfolie in een wok. Bak de courgette (geel en groen) een paar minuten tot ze gaar zijn. Bestrooi met zout en peper naar smaak. Haal ze uit de pan en hou apart.
    3. Verhit nog wat olijfolie in dezelfde wok. Voeg het witte gedeelte van de lente-uitjes en de knoflook toe en bak even tot de knoflook gaat geuren. Voeg dan het gehakt toe en bak rul en bruin. Breng op smaak met zout en peper.
    4. Doe de courgette bij het gehakt in de pan. Voeg de sojasaus toe en roerbak tot alles goed gemengd en warm is.
    5. Knijp er wat limoensap overheen en serveer met de rijst en een schijfje limoen ernaast.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren