Appel-havermout mug cake

    Appel-havermout mug cake

    3keer bewaard
    6min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Stevige cake zonder toevoeging van suiker. Snel klaar in de magnetron. Glutenvrij als je glutenvrije havermout gebruikt.

    hkoops Utrecht, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 1 

    • 15 gram havermout
    • 15 gram gebroken lijnzaad (evt. te vervangen door noten, zoals amandelen)
    • 1 theelepel kaneel
    • 1/2 theelepel bakpoeder
    • snufje zout
    • 50 gram griekse yoghurt
    • 50 gram appel
    • 1 klein ei (ca. 50 gram)
    • 1/2 theelepel vloeibare zoetstof (optioneel)
    • 20 gram rozijnen (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 3min  ›  Bereiding: 3min  ›  Klaar in:6min 

    1. Doe droge ingrediënten in hakmolen en meng.
    2. Voeg de overige ingrediënten toe in de hakmolen en pulse totdat alles goed is gemengd en de appel in kleine stukjes is.
    3. Doe het beslag in een ingevette koffiemok en doe deze in de magnetron voor 2 tot 2,5 minuten. Controleer of het het cakeje gaar is door een vork of prikker in het midden van de cake te steken. Komt de prikker er droog uit dan is de cake gaar, anders nog 30 seconden in de magnetron.
    4. Af laten koelen.

    Tip

    Voedingswaarde voor totale recept: Calorieën 303, Vet 16 g, Proteïne 11 g, Koolhydraten 24 g, -Vezels 10 g, -Suiker 7 g

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren