Havermoutkoekjes - suikervrij

    Havermoutkoekjes - suikervrij

    3keer bewaard
    55min


    11 personen hebben dit gemaakt

    Knapperige suikervrije havermoutkoekjes (10 stuks). Ik voeg geen zoetstof toe, omdat de appel de koekjes voor mij voldoende zoet. Als je nog niet gewend bent aan suikervrij eten, zou je een paar druppels zoetstof kunnen toevoegen.

    hkoops Utrecht, Nederland

    Ingrediënten
    Opbrengst: 10 koekjes

    • 100 gram havermout
    • 150 gram appel
    • 1 theelepel kaneel
    • snufje zout
    • ca. 1 eetlepel water
    • (optioneel vloeibare zoetstof)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:55min 

    1. Verwarm oven voor op 180°C.
    2. Doe appel in hakmolen en maal in kleine stukjes. Zet appel even apart.
    3. Doe havermout, kaneel en zout in de hakmolen en maal fijn.
    4. Voeg de stukjes appel weer toe in de hakmolen met een eetlepel water en meng tot een koekjesdeeg ontstaat. Eventueel nog een klein beetje water toevoegen als het deeg te korrelig is.
    5. Smeer het deeg met een vork dun uit in 1 grote koek op een bakplaat bedekt met bakpapier. (Dikte ca. 2 mm)
    6. Zet in de oven en bak 35 minuten. Draai dan de koek om en bak nog 10 minuten zodat ook de onderkant knapperig wordt.
    7. Snijd de warme koek in 10 kleine koekjes en laat ze afkoelen.

    Tip

    Voedingswaarde per koekje: calorieën 46, Vet 1 g, Proteïne 1 g, Koolhydraten 7 g, -Vezels 1 g, Suikers, 1 g

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren