Pompoen broodpudding

    Pompoen broodpudding

    Voeg toe aan favorieten!
    45min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Een soort ovenschotel van wentelteefjes, echt een heerlijk brunchgerecht! Lekker met de smaak van de herfst door toevoeging van pompoenpuree.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 8 eieren
    • 1 theelepel vanille extract
    • 2 theelepels kaneelpoeder
    • 1/2 theelepel gemalen kruidnagel
    • 1/4 theelepel gemalen nootmuskaat
    • 1 eetlepel suiker
    • 1 blikje pompoenpuree (ongeveer 440 ml)
    • 1 heel witbrood, in grote blokjes (ongeveer 2,5 cm) gesneden
    • 65 gr bruine suiker
    • 1/4 theelepel kaneelpoeder
    • 2 eetlepels bloem
    • 1 eetlepel boter, zacht

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een ovenschaal van ongeveer 23x33 cm in.
    2. Klop met een garde de eieren met vanille extract, 2 theelepels kaneel, alle kruidnagel, nootmuskaat en suiker in een kom. Klop de pompoenpuree erdoor tot het goed gemengd is.
    3. Leg de blokjes brood in een enkele laag in de ingevette ovenschaal. Schenk het pompoenmengsel over het brood en meng iets door.
    4. Meng bruine suiker, 1/4 theelepel kaneel, bloem en boter met een vork tot een kruimelig mengsel. Bestrooi hiermee de broodblokjes.
    5. Bak 30-40 minuten in de voorverwarmde oven tot de broodpudding goudbruin gekleurd is.

    Pompoenpuree

    Als je geen blikje pompoenpuree kunt vinden, kun je het ook zelf maken met dit recept !

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren