Appelrozen

    Appelrozen

    5keer bewaard
    1uur10min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Heerlijke appelgebakjes gemaakt met bladerdeeg en appel, in de vorm van een roos gerold. Het ziet er indrukwekkend uit, maar is makkelijker om te maken dan je denkt! Bekijk ook de video van dit recept.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 1 grote rode appel, in zeer dunne plakjes gesneden
    • 50 gr suiker
    • 1 theelepel kaneel
    • 1 groot vel bladerdeeg (uit het koelvak)
    • 50 gr gesmolten boter
    • 1 ei
    • 2 theelepels water
    • 1 theelepel poedersuiker (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C. Vet 2 ramekins (170-225 gr) in en bestuif met een beetje poedersuiker.
    2. Leg de plakjes appel op een bord. Zet ze 45 sec in de magnetron op hoog vermogen, tot de plakjes wat zachter zijn. Dek het bord af met plasticfolie en een theedoek.
    3. Meng suiker en kaneel in een kom.
    4. Rol het bladerdeeg uit tot een dikte van minder dan 3 mm. Snij met behulp van een pizzasnijder twee rechthoeken uit het deeg, van elk 7x30 cm. Bewaar het overgebleven deeg voor een ander recept.
    5. Besmeer het deeg met gesmolten boter; bestrooi met kaneelsuiker. Leg de plakjes appel langs een lange rand van het deeg, ongeveer een halve centimeter over de rand en laat de plakjes iets overlappen. Vouw de onderste rand over de appels, om zo een langwerpig 'mapje' met appels te vormen, waarbij de ronde kant van de appels iets uitsteken.
    6. Klop het ei met water los in een kom. Bestrijk het deeg met dit mengsel. Bestrooi met nog wat kaneelsuiker, naar smaak.
    7. Rol het deeg losjes op tot een roos. Druk het uiteinde goed aan. Zet de rozen in de ingevette ramekins, bestrooi met nog wat kaneelsuiker en zet ze dan in het midden van de voorverwarmde oven.
    8. Bak ze in ongeveer 45 minuten bruin. Laat de ramekins 5-10 minuten op een rooster afkoelen. Haal de appelrozen uit de ramekins en laat ze verder afkoelen op een rooster. Bestuif met poedersuiker voor serveren.

    Meer van Chef John

    Bekijk dit recept van Chef John op zijn kanaal foodwishes op YouTube.

    Video

    Appelrozen
    Appelrozen

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren