Risotto met pompoen

    Risotto met pompoen

    Voeg toe aan favorieten!
    55min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Dit is een goed recept voor restjes geroosterde pompoen, maar je kunt ook speciaal voor dit recept pompoen roosteren in de oven. Roer het voorzichtig door de risotto, anders maak je de pompoen kapot.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • ½ pompoen
    • 50 gr boter
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 2 kipfilets, in blokjes
    • 1 ui, in blokjes
    • 1 liter kippenbouillon
    • 1 theelepel gedroogde tijm
    • 185 gr arborio rijst
    • ½ glas witte wijn
    • 40 gr Parmezaanse kaas, geraspt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:55min 

    1. Schil de pompoen, verwijder de zaadjes en snij de pompoen in blokjes. Rooster in een voorverwarmde oven op 200°C tot ze gaar zijn, ongeveer 25 minuten.
    2. Verhit de boter en olijfolie in een pan op middellaag vuur. Voeg de kip toe en als deze aangebakken is, voeg je de ui toe, bak tot de ui glazig is.
    3. Doe de kippenbouillon en de tijm in een steelpan en breng zachtjes aan de kook.
    4. Voeg de rijst toe aan de kip in de pan en roer. Zodra het de boter en olie heeft geabsorbeerd voeg je de wijn toe. Als de wijn is opgenomen voeg je soeplepel voor soeplepel de kippenbouillon toe, roer goed door na elke toevoeging tot het is opgenomen.
    5. Als de rijst gaar is en de kippenbouillon op is, roer je de Parmezaanse kaas erdoor. Voeg dan de helft van de pompoenblokjes erdoor en schep voorzichtig door.
    6. Serveer de risotto met de resterende pompoen er bovenop.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren