Vlaamse vlaai

    Gebakken vlaai, uit Oost-Vlaanderen. Deze vlaai lijkt niet op de Limburgse vlaai.

    carreramorel

    Oost-Vlaanderen, België
    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 vlaai

    • 500 ml melk
    • 250 gram speculaas
    • 250 gram peperkoek (ontbijtkoek)
    • 250 gram donkerbruine suiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 55min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Melk op het kookpunt brengen.
    2. Verlaag het vuur.
    3. Alle ingrediënten toevoegen en laten smelten bij de melk.
    4. Roer vervolgens alles met een klopper (garde).
    5. Giet het mengsel in een ovenschaal.
    6. Laat 30-45 minuten bakken in een voorverwarmde oven van 180°.
    7. Laat afkoelen en smullen maar!

    Tip

    De baktijd hangt af welke oven je hebt, mijn tip prikken met een breinaald zoals bij cake.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren