Klassieke omgekeerde ananascake

    Klassieke omgekeerde ananascake

    9keer bewaard
    55min


    115 personen hebben dit gemaakt

    Deze heerlijke kleffe cake is het lekkerst als hij de dag tevoren wordt gemaakt. Ziet er prachtig uit.

    Ingrediënten
    Porties: 24 

    • Voor de bovenlaag
    • 1 blikje (432 gr) ananaspulp
    • 50 gr boter, gesmolten
    • 225 gr donkerbruine basterdsuiker
    • Voor de cake
    • 375 gr witte bloem
    • 5 theelepels bakpoeder
    • 225 gr boter
    • 300 gr suiker
    • 2 eieren
    • 1 eetlepel vanille-extract

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:55min 

    1. Een bakvorm van 23x33 cm inveteen en de oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4.
    2. Ananaspulp afgieten en het sap bewaren. Gesmolten boter, basterdsuiker, ananaspulp en 2 eetlepels ananassap vermengen. Over de bodem van de ingevette bakvorm verdelen. Het resterende ananassap met water aanlengen tot de totale hoeveelheid vocht 325 ml is. Apart zetten.
    3. Bloem en bakpoeder vermengen. Apart zetten.
    4. Boter en suiker licht en luchtig opkloppen. Eieren en vanille toevoegen en 1 minuut kloppen. Afwisselend bloemmengsel en sap toevoegen, beginnend en eindigend met de droge ingrediënten.
    5. Het beslag over de ananas in de bakvorm schenken en 40 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot een vleespen schoon uit het midden verwijderd kan worden. 5 minuten in de bakvorm laten afkoelen en vervolgens (omgekeerd) op een presenteerschaal leggen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    1

    Ik heb precies gedaan wat op het recept staat en het is heeeeeeeeeel jammer voor mijn ingrdienten mislukt - 14 jun 2012

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren