Winterse salade van boerenkool en sinaasappel

    Dit is een supereenvoudige salade, met maar 5 ingrediënten. Het geheim is om de boerenkool een 'massage' te geven met olijfolie en citroensap. De salade wordt afgemaakt met sinaasappelpartjes en pistachenoten.

    SydCarter

    2 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 klein bosje (ong. 100 gr) boerenkool
    • 1/2 citroen, uitgeperst
    • 2 tot 4 eetlepels olijfolie
    • zeezout, naar smaak
    • 1 sinaasappel, gepeld en in stukjes
    • 50 gr geroosterde en gezouten pistachenoten, zonder dop

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Klaar in:10min 

    1. Snij of scheur de boerenkool in kleine stukjes (of koop gesneden boerenkool). Voeg citroensap, olijfolie en zout toe. Gebruik je beide handen om de blaadjes voorzichtig te 'masseren'. Ongeveer een minuut. De blaadjes moeten zachter worden, maar niet verpulverd.
    2. Meng de boerenkool met de sinaasappel en pistachenoten.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 6 collecties