Dubbele chocoladecake met chocoladeglazuur

    Dubbele chocoladecake met chocoladeglazuur

    1keer bewaard
    55min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een recept voor een chocoladecake van twee lagen met chocoladeglazuur. Lekker voor een verjaardag, of juist als dessert met wat slagroom en/of ijs, dit is een taart die voor allerlei gelegenheden geschikt is.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • Voor de chocoladecake
    • 340 gr ongezouten boter, zacht
    • 340 gr kristalsuiker
    • 6 eieren
    • 1 eetlepels vanille extract
    • 140 ml melk
    • 225 gr zelfrijzend bakmeel
    • 85 gr cacaopoeder
    • 2 theelepels bakpoeder
    • snufje zout
    • Voor het chocoladeglazuur
    • 200 gr pure chocolade
    • 200 gr slagroom
    • 85 gr melkchocolade, geraspt/geschaafd

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:55min 

      Voor de chocoladecake

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet twee ronde cakevormen van 15 cm in.
    2. Klop de boter en suiker samen tot een licht en romig mengsel. Voeg de eieren een voor een toe en mix goed door na elke toevoeging. Voeg dan de vanille extract en de melk toe en mix.
    3. Meng in een aparte kom bloem, cacaopoeder, bakpoeder en zout door een zeef samen. Meng goed door.
    4. Schep de droge ingrediënten door de natte ingrediënten en mix goed door. Verdeel het beslag gelijkmatig over de twee ingevette cakevormen.
    5. Bak de cakes 30-35 minuten in de voorverwarmde oven, tot de cake stevig is en een prikker in het midden gestoken er schoon uitkomt.
    6. Laat helemaal afkoelen voor je ze ze op een rooster stort.
    7. Voor de chocoladeglazuur

    8. Meng 200 gr chocolade en de slagroom in een pannetje op laag vuur. Klop met een garde tot de chocolade is opgelost en het goed gemengd is. Haal van het vuur en blijf roeren tot het mengsel glad en glanzend is. Laat 2 uur afkoelen tot het glazuur dik genoeg is om te smeren.
    9. Leg een van de cakes op een serveerschaal. Schep 1/3 van het glazuur over de bovenkant. Leg de tweede cake er bovenop. Verdeel de resterende chocoladeglazuur over de bovenkant van de cake.
    10. Garneer met chocoladeschaafsel en eet nog dezelfde dag op.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren