Pompoentaart - pumpkin pie

    Pompoentaart - pumpkin pie

    3keer bewaard
    1uur30min


    11 personen hebben dit gemaakt

    Hoewel ik erg graag in de keuken sta was ik toch wat terughoudend... Pompoentaart?! Serieus?! De gedachte alleen al deed mijn mondhoeken naar beneden krullen. Resultaat? Het is heerlijk! Ik heb deze pompoentaart nu voor heel wat mensen gemaakt en krijg telkens dezelfde enthousiaste reacties. Ik zou zeggen: probeer het toch maar eens ;-)

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 taart

    • Korst (zanddeeg)
    • 160 gram bloem
    • 65 gram bloemsuiker (poedersuiker)
    • 110 gram boter, gekoeld en in stukjes gesneden
    • 3 eetlepels slagroom
    • abrikozenjam
    • Vulling
    • 450 gr pompoen, geschild en in stukjes
    • 150 gram suiker
    • 1 eetlepel donkerbruine suiker
    • 1 eetlepel maïzena
    • 2 theelepels kaneel
    • een snuifje gember
    • een snuifje zout
    • 200 ml slagroom
    • 125 ml zure room
    • 3 grote eieren (losgeklopt)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur15min  ›  Klaar in:1uur30min 

      Voor de korst (zanddeeg):

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Meng bloem, poedersuiker en boter tot de substantie er uit ziet als een papje. Voeg de slagroom toe en blijf mengen tot er zich klonters vormen. Voeg alles samen tot een bal, bedek volledig met plastiek folie en laat ongeveer 15 minuten in de koelkast staan.
    2. Rol het deeg uit op een met bloem bedekt oppervlak en bedek er de bodem van een taartvorm mee, alsook de randen. Dit kan iets moeilijker gaan maar het is niet erg mocht je het in stukjes moeten overbrengen in de taartvorm. Je kan de stukjes goed aandrukken en na het bakken vormen ze gewoon weer een geheel.
    3. Prik met een vork enkele gaatjes in het deeg en zet 15 minuten in de diepvriezer.
    4. Bedek de korst met aluminiumfolie en druk goed aan. Bak ongeveer 10 minuten, verwijder de folie en bak nogmaals 10 minuten. Verminder hierna de oventemperatuur tot 160°C.
    5. Smeer een gulle laag abrikozenjam over de korst wanneer deze is afgekoeld.
    6. Voor de vulling:

    7. Breng de stukjes pompoen met een beetje water aan de kook en laat zachtjes koken tot de pompoen gaar is. Giet af en pureer de pompoen.
    8. Mix suiker, bruine suiker, maizena, kaneel, gember en zout met een garde of in de keukenrobot tot er geen klonters meer overblijven. Meng de pompoenpuree, de slagroom, de zure room en de eieren erbij.
    9. Giet de vulling op de abrikozenjam en zet ongeveer 55 minuten in de oven. Op een rek laten afkoelen.
    10. Je kan kiezen of je de pompoentaart warm of koud eet, smakelijk!

    Bekijk dit op mijn blog

    http://scalientje.blogspot.be/

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    0

    Dit is tot nu toe de beste pompoentaart die ik ooit heb gemaakt! We hebben hem gisteren warm gegeten, het laatste stukje heb ik koud meegenomen voor bij de lunch op het werk. De collega's hebben het recept gevraagd omdat ze het zo lekker vonden. Ik stond een beetje argwanend met de combinatie kaneel/gember, maar het was super lekker!! - 14 okt 2015

    0

    - Gewaardeerd op - 14 okt 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren