Torta Caprese (chocoladetaart uit Capri)

    Torta Caprese (chocoladetaart uit Capri)

    6keer bewaard
    50min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een beroemde Italiaanse chocoladetaart die origineel uit Capri komt, maar populair is in het hele zuiden van Italië, waar elke familie haar eigen recept heeft. Het is een rijke, stevige chocoladetaart die wordt gemaakt met gemalen amandelen of walnoten. Hier heb ik walnoten gebruikt, maar je kunt het vervangen door dezelfde hoeveelheid amandelmeel.

    alemarsi Drenthe, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 3 eieren, gesplitst
    • 100 gr pure chocolade
    • 125 gr boter, op kamertemperatuur
    • 125 gr suiker
    • 150 gr gemalen walnoten
    • 16 gr bakpoeder
    • 50 gr bloem
    • poedersuiker, om te bestrooien

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verwarm de oven voor op 190°. Vet een ronde cakevorm van 23 cm in.
    2. Klop de eiwitten met een mixer helemaal stijf. Zet apart. Klop in een andere kom de eidooiers lichtjes los.
    3. Smelt de chocolade au bain marie, of in de magnetron.
    4. Klop de boter en de suiker met een mixer tot het romig is. Roer de eidooiers, walnoten, gesmolten chocolade, bloem en bakpoeder erdoor en meng tot een glad geheel. Schep dan voorzichtig de eiwitten erdoor. Schenk het beslag in de taartvorm.
    5. Bak 30 minuten in de voorverwarmde oven, tot een prikker in het midden gestoken er schoon uitkomt. Haal uit de oven, laat afkoelen en bestrooi dan met poedersuiker.

    Eieren splitsen

    In deze video laten we je 4 methodes zien hoe je gemakkelijk eieren kunt splitsen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    Nanda
    van
    0

    Heerlijke chocoladecake! Vooral erg lekker met een bolletje ijs, of een toefje slagroom ;-) - 18 okt 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren