Afrikaanse kipschotel

    Afrikaanse kipschotel

    41keer bewaard
    45min


    532 personen hebben dit gemaakt

    Deze heerlijke stoofschotel komt van mijn vriendin uit Sierra Leone die vaak voor haar gezin kookt. Veel van de ingrediënten kunnen aangepast worden. Het recept is een beetje een allegaartje van 'wat de voorraad biedt'. U kunt een hele kip gebruiken die in beetgrote stukken is gesneden, of kipfilets en bouten. Groenten die aan te raden zijn: knolraap, wortel en selderie. De schotel ziet er heerlijk uit geserveerd met witte rijst en gegarneerd met verse koriander, peterselie of ongezouten pinda's.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 eetlepel olijfolie
    • 1 hele kip, botten verwijderd en in beetgrote stukken
    • 2 teentjes knoflook, geperst
    • 1 ui, fijngesneden
    • 1 grote aardappel, in stukjes
    • 1 theelepel gemalen komijn
    • 1 theelepel gemalen koriander
    • 1 theelepel gemalen zwarte peper
    • 1 theelepel droge schilfers chilipeper
    • 1 theelepel zout
    • 250 ml water
    • 100 gr ongezoete, natuurlijke pindakaas
    • 1 blik (400 gr) kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:45min 

    1. In een grote koekenpan met een goedsluitend deksel de oie op een matig heet vuur verhitten. Kip toevoegen en snel aanbraden. Kip uit de pan halen, het vuur matig laag zetten en knoflook, ui en aardappel 2-3 minuten sauteren. Kruiden met komijn, koriander, zwarte peper, chilipeper en zout. Laat de knoflook niet bruin worden.
    2. Water, aangebraden kip en eventueel vocht toevoegen. De pan afsluiten en onder af en toe roeren 10-15 minuten laten sudderen.
    3. Deksel verwijderen en pindakaas en kikkerwten erdoor roeren. Wachten tot de pindakaas goed is opgenomen, de deksel weer op de pan doen en nogmaals 20 minuten sudderen tot de kip gaar is en de aardappels zacht. Van het vuur halen, op smaak brengen en serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    josemcgowan
    1

    Ik heb het gemaakt en kan het iedereen aanraden het is een geweldig recept, wel heb ik het heter gemaakt door er extra verse chilipepers bij te doen, wij houden van pittig eten. Ik zou zeggen, maken en... eet smakelijk. - 06 apr 2010

    MoniqueVoogd
    0

    Was echt heel erg lekker. Ga het van de week weer maken. - 21 jun 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren