Pakistaanse kip met aardappel

    Pakistaanse kip met aardappel

    6keer bewaard
    1uur


    41 personen hebben dit gemaakt

    Deze licht pikante, aromatische Pakistaanse schotel met kip en aardappels is heerlijk met rijst of naanbrood.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 hele kip, in stukken
    • 3 eetlepels plantaardige olie
    • 4 eetlepels natuuryoghurt
    • 1/2 theelepel gemalen komijn
    • 1 rode paprika, fijngesneden
    • 1 groene paprika, fijngesneden
    • 1 theelepel verse gember, fijngesneden
    • 1 dessertlepel knoflookpasta
    • zout naar smaak
    • 4 aardappels, geschild en in blokjes
    • een handje verse koriander ter garnering

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

    1. In een grote pan op een middelhoog vuur kip met olie en yoghurt vermengen. Komijn, rode paprika, groene paprika, gember, knoflookpasta en zout toevoegen en vermengen. De pan sluiten en op een lage vlam laten sudderen tot de olie scheidt.
    2. Als de kip gaar lijkt en van binnen niet meer roze is (20-30 minuten) aardappels toevoegen en op een lage vlam gaar koken. Zo nodig een beetje water toevoegen. Als kip en aardappels gaar zijn de pan van het vuur halen, garneren met fijngesneden koriander en serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    2

    Fatma Athar . Heel gemakkelijk en super lekker. Bedankt. Als je nog meer Pakistaanse recepten hebt Graag. - 12 mei 2012

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren