Authentieke Italiaanse limoncello

    Authentieke Italiaanse limoncello

    Voeg toe aan favorieten!
    7dagen25min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    De traditionele likeur limoncello komt van origine uit de Amalfikust, een prachtig gebied rond Napels. Het wordt traditioneel gemaakt met Sorrento citroenen, die groter zijn en meer smaak hebben dan de gewone citroenen.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 3 flessen van 1 liter

    • 10 grote citroenen (biologisch en zonder waxlaag)
    • 1 liter pure alcohol (96%)
    • 800 gr kristalsuiker
    • 1,5 liter water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Extra tijd: 7dagen rusten  ›  Klaar in:7dagen25min 

    1. Schil de citroenen, maar zorg ervoor dat je alleen het gele gedeelte schilt en niet het witte meeneemt.
    2. Doe de citroenschillen in een glazen kom en bedek met alcohol. Dek af en laat 7 dagen op kamertemperatuur staan. De alcohol zal gelig worden.
    3. Breng de suiker met het water in een steelpan op medium vuur aan de kook en roer tot de suiker oplost. Haal van het vuur en laat de siroop afkoelen.
    4. Giet de alcohol af en gooi de citroenschillen weg. Meng de alcohol door de siroop en roer goed door.
    5. Schenk de limoncello in dikke, glazen flessen die in de vriezer kunnen. Bewaar minstens 2 weken in de vriezer voor serveren.

    96% alcohol

    Je kunt deze 96% zuivere alcohol online, of in horecaspeciaalzaken krijgen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren