Zelfgemaakte rollade met appel-walnootvulling

    Zelfgemaakte rollade met appel-walnootvulling

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur25min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Een zelfgemaakte rollade van een groot stuk varkensfilet (vraag je slager!) gevuld met een mengsel van appel, walnoot en broodkruim. Een heerlijk hoofdgerecht voor Kerst of een ander speciaal etentje.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 70 gr boter
    • 1 appel, geschild en in blokjes
    • 1 kleine ui, fijngehakt
    • 1 stengel bleekselderij, fijngehakt
    • 60 gr gehakte walnoten
    • 235 ml ongezoete appelmoes
    • 355 ml water
    • 540 gr gedroogd broodkruim (of paneermeel)
    • 1/2 theelepel kaneel
    • 1/2 theelepel grof zeezout
    • 1/4 theelepel gemalen kruidnagel
    • 1/4 theelepel gemalen nootmuskaat
    • 1/4 theelepel gemalen gember
    • 1 rechthoekig, plat stuk varkensfilet van ong. 1,3 kilo

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur25min 

    1. Verwarm de oven voor op 165 graden C.
    2. Smelt de boter in een middelgrote steelpan op medium vuur. Roer de appel, ui, bleekselderij, walnoten erdoor en bak 5 minuten. Meng appelmoes, water en broodkruim erdoor. Roerbak tot het broodkruim het vocht heeft geabsorbeerd. Breng op smaak met kaneel, zout, kruidnagel, nootmuskaat en gember.
    3. Rol de varkensfilet uit en leg in een ovenschaal. Schep de vulling over het vlees. Rol de varkensfilet op, zodat het vette gedeelte boven ligt, en knoop vast met keukentouw.
    4. Bak 45-50 minuten in de voorverwarmde oven, tot het vlees van binnen een temperatuur heeft van 63 graden C (vleesthermometer).

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren