Appel-kruimeltaart met havermout

    Appel-kruimeltaart met havermout

    1keer bewaard
    1uur5min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Deze appel-kruimeltaart is gemaakt met havermoutvlokken en daardoor een beetje knapperig en ook nog eens voedzaam. Serveer warm met een bolletje ijs en er blijft niks over!

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 10 zure appels, geschild, zonder klokhuis en in 8 partjes
    • 50 ml water
    • 200 gr kristalsuiker
    • 370 gr zelfrijzend bakmeel
    • 60 gr havermoutvlokken
    • 200 gr boter, gekoeld en in blokjes
    • 200 gr kristalsuiker
    • 70 gr rozijnen
    • 1 theelepel kaneel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een taartvorm in en bestuif met bloem.
    2. Doe de partjes appel met het water en 200 gr suiker in een steelpan op medium vuur en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat 10 minuten sudderen, tot de appels zacht zijn, maar nog niet te gaar. Haal van het vuur en hou apart.
    3. Meng de bloem, havermout, suiker en blokjes boter en meng met je handen tot het op broodkruimels lijkt.
    4. Verdeel de helft van het kruimeldeeg over de bodem van de taartvorm en druk aan met de achterkant van een lepel, strooi ook wat tegen de randjes.
    5. Bak 10 minuten in de voorverwarmde oven tot het goudbruin wordt. Haal uit de oven en schep het appelmengsel over de taartbodem en bestrooi met rozijnen en kaneel. Bestrooi met de rest van het kruimeldeeg.
    6. Bak nog eens 20-25 minuten in de oven, tot de bovenkant goudbruin is. Haal uit de oven en serveer warm.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren