Gemberkoek

    Gemberkoek

    1keer bewaard
    45min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Mijn schoonmoeder maakt dit vaak, aangezien het zo lekker is, ik nu ook.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 gemberkoek

    • 160 gr roomboter
    • 150 gr witte basterdsuiker
    • 200 gr bloem
    • ½ theelepel zout
    • 4 volle eetlepels gembersnippers (of gesnipperde gemberbolletjes)
    • 1½ eetlepel gembersiroop
    • 1½ eetlepel melk

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
    2. Snijdt de gemberbolletjes in kleine stukjes.
    3. Doe de boter en suiker in een kom en maak met twee messen de boter klein.
    4. Doe de bloem, zout en gembersiroop erbij en kneed dit tot een bal.
    5. Vet een ronde vorm in van 26 centimeter doorsnee en leg hier de deegbal in.
    6. Druk de bal plat in de vorm, doe de melk er over en maak met de bolle kant van een lepel het deeg glad.
    7. Verdeel de gembersnippers erover. Zet de vorm 25 tot 30 minuten in de voorverwarmde oven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren