Dulce de leche cheesecake

    Dulce de leche cheesecake

    1keer bewaard
    30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Deze cheesecake is goddelijk lekker! Een fluweelzachte, overheerlijke cheesecake met dulce de leche. Heerlijk als dessert, of voor bij de koffie.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 180 gr digestive koekjes
    • 30 gr walnoten, fijngehakt
    • 50 gr gesmolten boter
    • 200 ml slagroom
    • 480 gr roomkaas
    • 135 gr kristalsuiker
    • 300 gr dulce de leche
    • 4 eieren
    • walnoten (optioneel)
    • dulce de leche, om te decoreren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een springvorm van 22cm doorsnee in.
    2. Doe de koekjes in een afgesloten plastic zak en verkruimel ze met een deegroller, doe de kruimels dan in een kom. Voeg de fijngehakte walnoten en de gesmolten boter toe en meng goed door. Schep het mengsel op de bodem van de springvorm en druk aan.
    3. Bak de bodem 5 minuten in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en zet apart.
    4. Klop de slagroom stijf en zet apart. Meng de roomkaas en suiker in een kom en mix goed door. Voeg dulce de leche en de eieren een voor een toe. Mix niet te lang door, want je wilt niet teveel lucht in de vulling hebben, dit leidt tot scheuren in de taart. Voeg de slagroom toe en meng goed door. Schep de vulling op de bodem in de springvorm.
    5. Bak 1 uur en 15 minuten in de voorverwarmde oven. Open tussentijds de deur van de oven niet! Laat de cheesecake 30 minuten buiten de oven afkoelen en dan minstens 3 uur in de koelkast (of een nacht).
    6. Decoreer met walnoten en extra dulce de leche, vlak voor serveren.

    Tips voor een perfecte cheesecake

    Wil je meer tips voor het bakken van cheesecake? Bekijk ons artikel: Zo bak je de perfecte cheesecake!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren