Kaki cake

    Kaki cake

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur10min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een cake gemaakt met het vruchtvlees van de kaki (sharonfruit). Heerlijk verrassend van smaak! En door de kruidige specerijen een echte cake voor de herfst/winter.

    Ingrediënten
    Porties: 24 

    • 235 gr gepureerd kaki vruchtvlees
    • 2 theelepels baksoda
    • 600 gr kristalsuiker
    • 235 ml plantaardige olie (bijv. zonnebloemolie)
    • 4 eieren
    • 1½ theelepel kaneel
    • ½ theelepel nootmuskaat
    • 1½ theelepel zout
    • 160 ml water
    • 375 gr bloem
    • 115 gr gehakte walnoten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Verwarm de oven voor op 175°C. Vet twee cakeblikken in.
    2. Meng het vruchtvlees met de baksoda in een kom. Laat 5 minuten staan zodat het vruchtvlees wat dikker wordt.
    3. Meng suiker, olie, eieren, kaneel, nootmuskaat en zout in een middelgrote kom. Mix tot een glad geheel. Meng de kakipuree en water erdoor, afwisselend met het meel. Schep de noten erdoor. Verdeel het beslag over de twee bakvormen, vul elke vorm voor maximaal 2/3.
    4. Bak 1 uur in de voorverwarmde oven, tot een prikker in het midden van de cake gestoken er schoon uitkomt. Laat 10 minuten in de vorm afkoelen alvorens je ze op een rooster stort om verder af te koelen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren