Empanadas met kip, rode peper en olijven

    Empanadas met kip, rode peper en olijven

    1keer bewaard
    37min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Dit is een van mijn meest favoriete recepten voor empanadas en iedereen vindt ze lekker. Ik maak ze met gekookte kipfilet, hardgekookte eieren, rode pepertjes en gehakte olijven.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 12 empanadas

    • 2 eetlepels boter
    • 1 ui, fijngehakt
    • 1 klein bosje lente-ui, fijngehakt
    • 1 rode peper, zonder zaadjes en fijngehakt
    • 1 kippenbouillonblokje
    • zout naar smaak
    • 1 theelepel paprikapoeder
    • 1 theelepel cayennepeper
    • 2 gare kipfilets, in blokjes
    • 2 hardgekookte eieren, in stukjes
    • 3 eetlepels groene olijven, zonder pit en fijngehakt
    • 12 empanada deegcirkels

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 17min  ›  Klaar in:37min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C. Bedek een bakplaat met aluminiumfolie en vet in.
    2. Smelt de boter in een koekenpan op medium vuur. Roerbak de ui en lente-ui tot ze zacht zijn. Voeg de fijngehakte rode peper toe en bak nog 5 minuten mee. Verkruimel het bouillonblokje, meng goed erdoor en breng verder op smaak met zout, paprikapoeder en cayennepeper. Voeg de blokjes kip toe en roer goed door, zodat de smaken goed mengen. Haal van het vuur en laat iets afkoelen. Voeg dan de stukjes hardgekookt ei en olijven toe en meng door.
    3. Leg de deegcirkels op een plat oppervlak. Maak de randjes nat met warm water. Schep 1 grote lepel vulling in het midden, vouw het deeg erover en druk de randjes dicht met een vork. Leg ze op de bakplaat.
    4. Bak 10-15 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze goudbruin zijn. Haal uit de oven en laat nog 5 minuten afkoelen voor je ze serveert.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren