Kaki koekjes

    Kaki koekjes

    Voeg toe aan favorieten!
    25min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Koekjes gemaakt met kaki fruit, of ook wel sharonfruit genaamd en gevuld met walnoten en rozijnen en heerlijke specerijen. Een koekje dat uitermate geschikt is voor de herfst!

    Ingrediënten
    Porties: 18 

    • 2 rijpe kaki's, gepureerd
    • 1 theelepel baksoda
    • 250 gr bloem
    • 1/2 theelepel kaneelpoeder
    • 1/2 theelepel gemalen kruidnagel
    • 1/2 theelepel gemalen nootmuskaat
    • 1/2 theelepel zout
    • 1 ei
    • 100 gr suiker
    • 115 gr boter
    • 145 gr rozijnen
    • 115 gr gehakte walnoten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C.
    2. Los de baksoda op in de kaki puree en zet opzij.
    3. Zeef de bloem met de specerijen en zout samen, zet opzij.
    4. Klop de boter met de suiker tot een luchtig geheel en klop het ei en de kaki puree erdoor. Roer de droge ingrediënten erdoor. Meng de noten en rozijnen erdoor.
    5. Schep theelepels vol beslag op een ingevette bakplaat. Bak de koekjes 15 minuten in de voorverwarmde oven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren