Roomkaasbol voor Kerst

    Roomkaasbol voor Kerst

    1keer bewaard
    2uur25min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Verse roomkaas gemengd met rookvlees, olijven en ui, in de vorm van een bol met walnootjes aan de buitenkant. Een indrukwekkend en erg lekker hapje voor Kerst (of andere gelegenheden).

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 340 gr roomkaas, op kamertemperatuur
    • 70 gr rookvlees, fijngesneden
    • 1 blikje/potje (ong. 65 gr) groene olijven gevuld met pimento, fijngehakt
    • 1 kleine zoete ui, fijngesneden
    • 2 scheutjes worcestersaus, of naar smaak
    • 120 gr gehakte walnoten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Extra tijd: 2uur in de koelkast  ›  Klaar in:2uur25min 

    1. Meng roomkaas, rookvlees, olijven, ui, worcestersaus in een kom, tot alles goed gemixt is. Vorm er een bal van en laat in de kom liggen. Dek af en zet minstens 2 uur in de koelkast.
    2. Leg een groot stuk bakpapier op een plat oppervlak. Bestrooi met walnoten. Rol de kaasbal door de walnoten tot de kaas helemaal bedekt is. Leg de bal op een serveerschaal of pak in in het bakpapier en bewaar in de koelkast tot gebruik.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren