Churros uit Spanje

    Churros uit Spanje

    2keer bewaard
    20min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Churros, streetfood uit Spanje! Het is heerlijk dat Spaanse straat eten.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 150 ml koud water
    • 25 gram suiker
    • 50 gram boter
    • Snufje zout
    • 125 gram bloem
    • 2 eieren
    • 175 ml zonnebloemolie
    • poedersuiker
    • 1 theelepel kaneel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Doe het water in een pannetje en meng met de suiker, boter en zout. Verwarm op het vuur en roer met een houten lepel het door tot de boter gesmolten is. Voeg de bloem toe als de boter gesmolten is en roer dan, er onstaat langzaam een bol. Zet de pan met de bol van het gas en voeg de 2 eieren toe roer het tot een glad beslag. Laat het beslag even rusten, een minuut of 2.
    2. Ondertussen zet je een andere pan met zonnebloemolie op het gas.
    3. Pak een beker doe een plastic zakje erin en schep het beslag erin. Knijp het beslag naar een punt en knip die af, hou het zakje boven de pan olie en knijp voorzichtig strookjes deeg uit het zakje en laat ze voorzichtig in de olie glijden. Frituur ze 1 minuut of minder, als ze bruin zijn wentel je ze door een mengsel van poedersuiker en kaneel, en klaar!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren