Empanadas met kip en champignons

    Empanadas met kip en champignons

    1keer bewaard
    45min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Dit is een goed recept om restjes kip te gebruiken. Voeg champignons toe en een romige bechamelsaus en je hebt een heerlijk hapje!

    Ingrediënten
    Opbrengst: 12 empanadas

    • 2 eetlepels boter
    • 1 ui, fijngehakt
    • 6 kleine champignons, in plakjes
    • 1 kippenbouillonblokje
    • 2 kipfilets, gaar en in blokjes
    • zout en peper, naar smaak
    • 480 gr dikke bechamelsaus
    • 4 eetlepels geraspte kaas, naar keuze
    • 12 empanada deegcirkels

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 15min  ›  Extra tijd: 10min afkoelen  ›  Klaar in:45min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een bakplaat in.
    2. Smelt de boter in een koekenpan op medium vuur. Bak de ui hierin glazig. Voeg de champignons toe en bak 3 minuten mee. Verkruimel het bouillonblokje en meng goed door. Voeg de stukjes kip toe en roerbak. Breng op smaak met zout en peper en schenk dan de bechamelsaus erbij en voeg ook de geraspte kaas toe. Warm alles goed door en haal dan van het vuur en laat een paar minuten afkoelen voordat je de empanadas vult.
    3. Leg de deegcirkels op een plat oppervlak en maak de randjes vochtig met warm water. Schep wat van de vulling in het midden en vouw het deeg dubbel, druk de randjes aan met een vork. Leg alle empanadas op de bakplaat.
    4. Bak 10-15 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze goudbruin zijn. Haal uit de oven en laat ze 5 minuten afkoelen voor serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren