Aardbeientaart met slagroom en dulce de leche

    Aardbeientaart met slagroom en dulce de leche

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur20min


    9 personen hebben dit gemaakt

    Zo eenvoudig en zo lekker! Ik maak deze taart graag als de aardbeien in het seizoen zijn en de taart is extra speciaal door de heerlijke laag dulce de leche op de zelfgemaakte taartbodem.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • Voor de bodem
    • 150 gr bloem
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 1/2 theelepel baksoda
    • 1 theelepel citroenrasp
    • 100 gr boter, op kamertemperatuur, in blokjes
    • 1 ei
    • 1 eidooier
    • Voor de vulling
    • 300 gr dulce de leche
    • 300 ml slagroom
    • 3 eetlepels suiker
    • 200 gr aardbeien, in plakjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 40min  ›  Bereiding: 20min  ›  Extra tijd: 20min in de koelkast  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een springvorm in.
    2. Voor de bodem:

    3. Meng bloem, bakpoeder, baksoda en citroenrasp in een keukenmachine en pulseer meerdere malen. Voeg de blokjes boter toe en meng tot de kruimels op grove broodkruimels lijken. Voeg ei en eidooier toe en mix goed door tot je een zachte deegbal krijgt die makkelijk van de randen loslaat. Voeg een extra theelepel water of melk toe indien nodig. Wikkel het deeg stevig in plasticfolie en leg 20 minuten in de koelkast.
    4. Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit op een bebloemd oppervlak tot een dikte van 5 mm. Leg in de springvorm en druk aan op de bodem en de randen. Snij overhangend deeg af.
    5. Bak 15-20 minuten in de voorverwarmde oven, tot de bodem licht goudbruin is. Haal uit de oven en laat helemaal afkoelen. Haal uit de springvorm en leg op een serveerschaal.
    6. Voor de vulling:

    7. Verspreid de dulce de leche over de bodem. Klop de slagroom met de suiker stijf en verspreid dit over de dulce de leche. Leg de plakjes aardbeien in een cirkel er bovenop. Snij aan en serveer!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren